Salaris en winstdeling

Conrad hanteert voor alle functies een marktconform salaris. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bovengemiddeld, daarin blinken we graag een beetje uit. Ook in deze tijd laten we onze medewerkers graag meedelen in de winst, we werken tenslotte mét elkaar. Als we succesvol zijn dan hebben we dat ook aan jou te danken. Dus deel je mee in de winst. Maar dat is logisch.

Vergoedingen

Behalve financiële vergoedingen voor bijvoorbeeld reiskosten, kunnen alle Conrad medewerkers gebruikmaken van de kantine met keuken, een dakterras, muziek en voor de sportievelingen onder ons is er zelfs een voetbaltafel. Koffie, thee, chocolademelk, fruit: we hebben het voor je klaarliggen. Je hoeft eigenlijk alleen maar je brood mee te nemen.

Studiekostenregeling

Voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers verstrekt Conrad vergoedingen voor deelname aan studiedagen, seminars en opleidingen aan externe, officiële opleidingsinstituten. Zo groei je met ons mee.

Personeelsaankopen

Bij aankopen door medewerkers geldt een personeelskorting van 15%.

Pensioen

Conrad heeft voor haar medewerkers een collectieve pensioenverzekering afgesloten.

Vakantiedagen

Iedere medewerker heeft recht op 192 vakantieuren (staat gelijk aan 24 vakantiedagen) per jaar op fulltime basis. Indien de werknemer 1 kalenderjaar niet ziek is geweest dan ontvangt hij 2 extra vakantiedagen.

Afdelingsuitjes

Om je werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je als team ook leuke dingen doet. Bij Conrad organiseren we regelmatig het één en ander. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen, heb je plezier en je begrijpt elkaar beter. Zo hebben we in ieder geval elke eerste vrijdag van de maand een borrel op kosten van de baas. Daarnaast organiseert iedereen een event, wat 6x per jaar plaatsvindt. Dan moet je denken aan een BBQ, familiedag of bijvoorbeeld een Open Air evenement. En, we zijn nog niet klaar, we hebben een jaarlijks personeelsuitje. Plezier staat bij Conrad hoog in het vaandel!